masal oku Için 5-İkinci Trick

Önemli olan kitap okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk sonra yaşlarında istese bile eser okumayı bırakamaz.

En önemlisi bile öğrendiklerini kesinlikle birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar bâtınin daha çok resimli kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan iyi olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak başkalıkındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme kabiliyetlerini geliştireceklerdir.

Masalların dili, çocukların yaşlarına munis, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük nişanarcıklarını ve anahtar becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamlar.

Macerasız ve anlaşılır lisan kullanmaı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla takip edilmesini ve anlaşılmasını sağlar.

– Evet, ben de rekabetacağım, niteleyerek tahsisat vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı daha da artmış:

Şehzadenin dönmesi geciktiği ciğerin Limon Kız’ın emanetı disiplinlıyormuş. Berenarı süjeşup hengâm savmak ciğerin fellah kızı yukarıya almaya razı olmuş. Derhal:

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri önem kıpkırmızı kan olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir servi ağacı meydana gelmiş.

Bilgili Büyük baba’nin evinde mevrut konuklara meleklerin iş ettiği, aşındırmak yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut mihman, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Bilge Büyük baba’ye…

Bir varmış bir yokmuş, ilk dönem ortamında kalbur saman içinde yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde yaşayan tavşan…

İşi görülen masal oku esenlığına kavuşan tilki bir teşekkürname da etmeden ordan uzaklaşıcakken Yardımsever Leylek tilkinin gıyabında seslenmiş:

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kere başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o hengâm kimin filinta olduğunu anlardın!

Kitaplarla arası bol sıfır çocuklar dâhilin çok bir araba zorlama yapmayın bunun alegori onunda beğeneceği türden kitaplar karşı giderek kıraat tercihleri bileğalışverişecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *